Geschiedenis

Het familiebedrijf is al drie generaties met food verbonden. Het produceren, importeren en exporteren zit in hun genen; het bieden van kwaliteit is altijd de motor geweest. De huidige directie is in 1992 in Oud-Beijerland gestart met de productie van popcorn. Als merknaam koos men voor JIMMY’s. Doelstelling was een kwaliteitsmerk popcorn te produceren, in het bijzonder voor filmliefhebbers.

Er is geïnvesteerd in de markt, in machines en in productinnovatie. Het bedrijf beschikt over een van de modernste productielijnen voor ready to eat popcorn. Bestond het assortiment in 1992 alleen nog uit zoete of zoute popcorn; de keuze is nu vele malen groter met smaken als Toffee, Chocolade en Kaas Popcorn. In 2006 volgde de introductie van de All Natural Popcorn: rijk aan gezonde voedingsvezels en volledig allergenenvrij.

Daarnaast is er ook Jimmy’s Microwave Popcorn. Het zijn nu niet alleen de filmliefhebbers die van JIMMY’s kunnen genieten. Ook via de retail en de out of home markt vindt de afzet plaats.


Missie & Visie

Duurzaamheid is kwaliteit in strategie en beleid. Het bestaan van Jimmy Products is gebaseerd op onze toewijding aan kwaliteit. Kwaliteit verkoopt een product en stelt consumenten tevreden. Vanuit deze norm ontwikkelen en produceren wij Jimmy’s Popcorn.

Een eersteklas kwaliteitsproduct bestemd voor consumenten van alle leeftijdsgroepen met een focus op de filmliefhebbers.

Zet je kwaliteit centraal, dan mag je duurzaamheid niet worden vergeten. Beide zijn immers onlosmakelijk aan elkaar verbonden.  Jimmy Products levert op duurzame wijze een veilig product. De consumptie van Jimmy’s Popcorn mag geen schadelijke gevolgen hebben voor de consument. De productie van Jimmy’s Popcorn mag geen negatieve invloed hebben op het milieu en medewerkers. Deze zaken dragen bij aan de bedrijfsdoelstellingen van Jimmy Products. Welzijn en welvaart zijn twee kanten van dezelfde medaille. Bij Jimmy Products staan mens, natuur, verbondenheid en innovatie centraal.


Product & Kwaliteit

Vanuit een bedrijfsmissie waarin kwaliteit centraal staat, worden producten ontwikkeld en geproduceerd die zich kenmerken door hun duurzame karakter. Vanuit een georiënteerde filosofie streeft Jimmy Products meer en meer naar het creëren van een duurzaam, natuurlijk profiel en merkproduct.

Een duurzaam product gemaakt op duurzame wijze is het streven. Omwille van de kwaliteit wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van de beste, natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten bevatten geen  conserveringsmiddelen of kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

Jimmy Products communiceert over de ingrediënten en het productieproces op haar productverpakkingen. Zo weet iedere consument die gebonden is aan een dieet, allergie of overtuiging, precies wat hij of zij eet.

Leveranciers en klanten worden gezien als strategische partners van Jimmy Products. Gezamenlijk wordt er gestreefd naar productverbetering, waarbij een ieder vanuit een eigen visie invulling geeft aan het begrip kwaliteit.


Keten / Internationaal

Als producent opereer je niet alleen. Ook Jimmy Products is onderdeel van een productieketen. Om een natuurlijk product te kunnen aanbieden, werkt Jimmy Products nauw samen met haar toeleveranciers en afnemers. Jimmy Products streeft ernaar samen met haar ketenpartners haar producten zo natuurlijk en duurzaam mogelijk te produceren, transporteren en verkopen. Hierbij ligt een wederzijdse uitdaging.

Naast de productie gerelateerde ketenaspecten is Jimmy Products ook actief op het gebied van afval. Jimmy Products ontwikkelt programma’s voor de reductie en hergebruik van middelen en afval. Daarnaast heeft Jimmy Products het verpakkingsconvenant onderschreven en is er gekozen voor recyclebare en ‘ruimte-efficiënte’ verpakkingsmaterialen. Bij Jimmy Products spelen naast de economische belangen ook milieu gerelateerde belangen een centrale rol in de besluitvorming.

stock

Maatschappelijk

Door voorop te lopen in de markt wil Jimmy Products vroegtijdig anticiperen op de laatste ontwikkelingen. Het doel is de belanghebbenden geen reden te geven ontevreden te zijn over de handelswijze van Jimmy Products.

Het staat een ieder vrij te informeren. Jimmy Products is altijd bereid om zaken te verduidelijken. Omdat Jimmy Products veel van de maatschappij krijgt, geeft Jimmy Products ook iets terug. Jimmy Products verwent onder meer de filmliefhebbertjes in de bioscoop van het Emma kinderziekenhuis.


Vacatures

Meewerkend voorman
Als meewerkend voorman ben je verantwoordelijk voor alle verpakkingslijnen. Denk hierbij aan het zelfstandig omstellen, voorbereiden en installeren van machines, het verhelpen van kleine storingen en het tijdig communiceren met de teamleider. Het motiveren en instrueren van de lijnverantwoordelijke en verpakkingsmedewerkers is aan jou toevertrouwd net als op tijd schakelen op onvolkomenheden en storingen. Voor deze functie heb je minimaal 8 jaar ervaring in een leidinggevende functie en heb je ervaring in de FOOD branche.

Lijnverantwoordelijke
Als lijnverantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor een van de verpakkingslijnen. Denk hierbij aan het zelfstandig omstellen, voorbereiden en installeren van machines, het verhelpen van kleine storingen en het tijdig communiceren met de meewerkend voorman. Het begeleiden van de verpakkingsmedewerkers aan de lijn is aan jou toevertrouwd net als op tijd schakelen op onvolkomenheden en storingen. Ook het meewerken aan de lijn en het zorg dragen voor een opgeruimde werkomgeving horen bij je werkzaamheden. Voor deze functie heb je minimaal 3 jaar ervaring in een leidinggevende functie. Ervaring in de FOOD branche is een pre.

Servicemonteur
Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor ons machinepark. Denk hierbij aan het zelfstandig oplossen van storingen op onze eigen productieafdeling, het zelfstandig installeren van machines, reparaties en preventief onderhoud. Gezien de aard van de werkzaamheden is een gedegen achtergrond in de elektrotechniek gewenst. Maar ook het zorg dragen voor de werkplaats en het voorraadbeheer van diverse onderdelen horen bij je werkzaamheden. Voor deze functie heb je minimaal 3 jaar ervaring in een zelfstandige elektrotechnische functie en je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wat verwachten wij:

– Minimaal MBO werk en denkniveau, verkregen door opleiding en/of ervaring in de FOOD branche
– Algemene computervaardigheden
– Teamspeler en een proactieve houding
– Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel
– Analytisch en probleemoplossend vermogen
– Goede communicatieve vaardigheden
Je maakt deel uit van een enthousiast team en je hebt een zeer veelzijdige baan. Verder ben je natuurlijk in staat om zelfstandig en in teamverband te werken en heb je passie voor het vak! Je bent besluitvaardig en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Uiteraard heb je geen 9 tot 5 mentaliteit en ga je accuraat te werk!

Ben je geïnteresseerd in een van deze functie? Stuur dan voor 9 december 2016 een sollicitatiebrief ter motivatie en een curriculum vitae naar Jimmy Products B.V. email: vacature@jimmys.eu.